Amenajare intersecții în sistem giratoriu, în cartierul Șerbănești

A început reamenajarea intersecțiilor Calea Romanului - B.-dul Unirii și Calea Romanului – Strada Tecuciului în sistem giratoriu. Amplasamentul a fost preluat ieri ( nr.. 19 septembrie), iar în această săptămână se va instala șantierul de lucru.

În urma numeroaselor solicitări venite din partea cetăţenilor, soluția tehnică identificată de municipalitate, de reamenajare în sistem giratoriu a intersecțiilor din zona Șerbănești-Letea Veche, va asigura îmbunătățirea condițiilor de trafic.

În cadrul proiectului vor fi construite două sensuri giratorii. Primul  va fi realizat la intersecția străzilor Calea Romanului și Bulevardul Unirii, astfel creându-se posibilitatea intrării dinspre Letea Veche spre municipiul Bacău, în condiții de siguranță. Al doilea sens giratoriu va fi realizat la intersecția străzilor Calea Romanului și Strada Tecuciului.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 3.958 milioane de lei, fără TVA, sumă ce include proiectarea și execuția lucrărilor. De asemenea, în cadrul proiectului de reamenajare a intersecțiilor vor fi modernizate trotuarele și zonele verzi, iar cablurile de distributie a energiei electrice vor fi deviate prin subteran, ca măsură de reabilitare a intrastructurii urbane.

Posted in ACTIVITATI.