Lucrări de întreținere și reparații a străzilor din municipiul Bacău

Pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă şi confort, precum şi pentru conservarea patrimoniului rutier, Municipiul Bacău a încheiat contractul de execuție a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii a stăzilor din municipiu.

În data de 29 martie vor începe activitățile de remediere a stării asfaltului, atât pe stăzile principale, cât și pe arterele secundare de circulație. Având în vedere că temperatura înregistrată la nivelul solului permite demararea intervențiilor, a fost tabilit calendarul lucrărilor de decapare și aplicare a mixturii asfaltice.

Prima stradă unde se va interveni este strada Alexandru Șafran, în apropierea Centrului de Afaceri și Expoziții și zona Aeroportului. În baza evaluărilor efectuate de angajații primăriei a fost realizată planificarea intervenţilor de reparații. De asemenea, calendarul lucrărilor a fost stabilit și în funcție de solicitările primite de la participanții la trafic.

În prima fază vor fi reparate gropile semnalate pe arterele principale, iar ulterior, echipele S.C. S.S.P.M.Bacău S.A. vor intra pe străzile adiacente. Cetățenii vor fi informați în legătură cu zonele programate pentru derularea activităților de reparații, atât pe site-ul S.C. S.S.P.M.Bacău și site-ul Municipiului Bacău, cât și pe pagina de facebook a societății, pentru a facilita accesul utilajelor și a echipelor de muncitori în zonă, prin eliberarea carosabilului în intervalul de lucru.

Lucrările se vor executa în următoarea succesiune :

– semnalizarea lucrărilor şi delimitarea zonei de lucru;

– pregătirea carosabilului prin frezări de mixturi asfaltice;

– aplicarea straturilor de mixtură asfaltică.

Valoarea contractului încheiat cu S.C. S.S.P.M.Bacău S.A. este de 1 000 000 lei, TVA inclus.

Zonele de lucru vor fi semnalizate cu ajutorul indicatoarelor şi de asemenea, va exista personal dotat cu mijloace de dirijare a circulaţiei. Având în vedere că lucrările se vor executa fără întreruperea circulaţiei, se vor respecta prevederile „Normelor metodologice privind condiţiile de închidere a circulaţiei şi de instituire a restricţiilor de circulaţie în vederea executării de lucrări în zona drumului public şi/sau pentru protejarea drumului”, aprobate prin Ordinul comun al Ministerului Transporturilor şi al Ministerului de Interne.

De asemenea, se vor lua măsuri astfel încât circulaţia mijloacelor de intervenţie rapidă în caz de urgenţe medicale sau de altă natură să nu fie îngreunată.

Posted in ACTIVITATI.