Acțiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare în scoli si grădinite

 Echipa D.D.D. din cadrul societății efectuează tratamente de dezinsecție,dezinfecție și deratizare în unități școlare, creșe și grădinițe. În urma recomandărilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, o parte din școlile din municipiul Bacău au decis să asigure fondurile și condițiile necesare pentru aplicarea tratamentelor de  dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Tratamentele  reprezintă o măsură de prevenire a aparitiei si dezvoltarii de flore microbiene cu potențial important în producerea de boli infecțioase și a înmulțirii insectelor și rozătoarelor. Acestea au drept scop combaterea insectelor târâtoare și zburatoare  și a rozătoarelor, ce pot pune în pericol sanatatea copiilor și care reprezintă vectori în transmiterea unor boli infecto-contagioase și parazitare.

Primele tratamente vor fi efectuate la Creșa nr. 3 de pe strada Pictor Ion Andreescu Nr. 5 și Grădinița cu program prelungit nr. 17. La Școala ”Alexandru cel Bun”, vor fi efectuate tratamente de dezinsecție și dezinsecție, iar în perioada următoare vor fi aplicate tratamente de dezinfecție la Școala ”George Bacovia” și tratamente de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la Liceul de arte ” George Apostu”.

Pentru efectuarea operațiunilor de D.D.D sunt utilizate produse avizate de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide.

Sunt utilizare următoarele produse:

-deratizare: Muribrom

-dezinsecție: K-othrine_Profi

-dezinfecție: Preventol CD și Ecocid S

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile O.G. 71/2002 și ale Ordinului nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Posted in ACTIVITATI.