SOCIETATEA DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE BACĂU ACTIVITATI În prima intersecție din cartierul Șerbănești se circula în sistem giratoriu

În prima intersecție din cartierul Șerbănești se circula în sistem giratoriuÎncepând de sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 8.00, circulația în întersecția Bulevardul Unirii – Calea Romanului se  desfășoară în sistem giratoriu.În primele zile, un echipaj al Serviciului Rutier se va afla în zona intersecției pentru a dirija circulația.

Studiile de trafic arată ca în sensurile giratorii au loc cu 40% mai puţine coliziuni între automobile decât într-o intersecție normală. Asta pentru că participanţii la trafic reduc viteza înainte de intrarea în sensul giratoriu pentru a putea ceda prioritatea către un alt vehicul care ar putea fi deja în sensul giratoriu.

Lucrarea de amenajare a sensurilor giratorii este în continuare, în curs de execuție. Suntem în faza de realizare a structurii rutiere de rezistență. Deschiderea circulației rutiere în primul sens giratoriu, în regim provizoriu, a fost necesară pentru a ne permite începerea lucrărilor la al doilea sens giratoriu, care va fi amenajat la intersecția străzilor Cale Romanului- str. Tecuciului.

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza în apropierea intersecției și să acorde atenție indicatoarelor și marcajelor rutiere.