În prima intersecție din cartierul Șerbănești se circula în sistem giratoriu

Începând de sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 8.00, circulația în întersecția Bulevardul Unirii – Calea Romanului se  desfășoară în sistem giratoriu.În primele zile, un echipaj al Serviciului Rutier se va afla în zona intersecției pentru a dirija circulația.

Studiile de trafic arată ca în sensurile giratorii au loc cu 40% mai puţine coliziuni între automobile decât într-o intersecție normală. Asta pentru că participanţii la trafic reduc viteza înainte de intrarea în sensul giratoriu pentru a putea ceda prioritatea către un alt vehicul care ar putea fi deja în sensul giratoriu.

Lucrarea de amenajare a sensurilor giratorii este în continuare, în curs de execuție. Suntem în faza de realizare a structurii rutiere de rezistență. Deschiderea circulației rutiere în primul sens giratoriu, în regim provizoriu, a fost necesară pentru a ne permite începerea lucrărilor la al doilea sens giratoriu, care va fi amenajat la intersecția străzilor Cale Romanului- str. Tecuciului.

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza în apropierea intersecției și să acorde atenție indicatoarelor și marcajelor rutiere.

 

Posted in ACTIVITATI.